Το εστιατόριο του Παντελή που υπάρχει στο Μαράθι από το 1978 αποτελεί μία όαση, μία πράσινη πινελιά στο βραχώδες και άγονο τοπίο του συμπλέγματος των Αρκιών.

Ένας κήπος με φοίνικες, πεύκα, φίκους βενιαμίν, ιβίσκους και πολύχρωμα λουλούδια, που μυρίζει βασιλικό και γιασεμί, υποδέχεται τους καλεσμένους και τους προσκαλεί σε μία πανδαισία γεύσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα ξύλινα τραπέζια πάνω στις πετρόχτιστες ανισόπεδες πλατείες, κάτω από τα δέντρα ή δίπλα στη θάλασσα, φιλοξενούν όλους όσους έρχονται να γευτούν την παραδοσιακή κουζίνα της Κατίνας. Οι γεύσεις; Πρόκληση για τον ουρανίσκο σας. Η ημέρα ξεκινά με ένα δυναμωτικό υγιεινό πρωινό με φρέσκους χυμούς, τσάι ή καφέ σε μεγάλη ποικιλία που συνοδεύονται από το μαύρο ζυμωτό ψωμί, τις σπιτικές μαρμελάδες και τη φρεσκοκομμένη φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και μέλι κ.λ.π.

Τα μεζεδάκια της Κατίνας και οι δροσερές σαλάτες στολίζουν το μεσημεριανό τραπέζι. Χταπόδι με καπαρόφυλλα, γαύρος μαριναρισμένος σε ελαιόλαδο, χταποδοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, σαλάτες με φρέσκα λαχανικά και ξυνομυζήθρα, είναι τα προκαταρκτικά ενός γεύματος που καλύπτει όλα τα γούστα. Απλά παραδοσιακά πιάτα με αγνά υλικά όπως μουσακάς, μπριάμ, μελιτζάνες στο φούρνο, κατσικάκι μαγειρεμένο στα ξύλα. Φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα, ψαρόσουπα, αστακομακαρονάδα ή ψάρι πλακί είναι μεταξύ άλλων κάποιες από τις απολαυστικές γεύσεις που προσφέρει με πολλή αγάπη η κουζίνα της Κατίνας.

Το γεύμα καταλήγει στα σπιτικά γλυκά μηλόπιτα, καρυδόπιτα, μπακλαβά, καταϊφι, και διάφορα γλυκά του κουταλιού(περγαμόντο, σύκο, πορτοκάλι, νεράντζι…) με λίγο γιαούρτι.

Η εκλεκτή κουζίνα και οι μουσικές επιλογές συνδυάζονται με τη φιλόξενη εξυπηρέτηση από τα παιδιά του Παντελή και της Κατίνας, Μανώλη και Τούλα οι οποίοι φροντίζουν ώστε οι καλεσμένοι τους να αισθάνονται αρμονία και άνεση στο χώρο που φιλοξενούνται.